• Home
  • Champions League
  • Gjithçka duhet të dini për Champions! Palmaresi i artë, renditja sipas ekipeve dhe kombeve

Gjithçka duhet të dini për Champions! Palmaresi i artë, renditja sipas ekipeve dhe kombeve

Po zhvillohet edicioni i 67-të i Champions League (i 29-ti që kur formula aktuale ka hyrë në fuqi). Në edicionin e kaluar, Chelsea mori titullin e dytë në histori, duke mposhtur në finale Manchester City.

Champions njihet si turneu më i rëndësishëm evropian në nivel klubesh. I konceptuar në vitin 1955 me emrin Kupa e Kampionëve (ndryshuar në Ligën e Kampionëve më 1992), në të morën pjesë vetëm skuadrat fituese të kampionateve kombëtare përkatëse të divizionit të lartë, deri në vitin 1997. Më pas ky kompeticion u zgjerua.

Në fakt, nga sezoni 1997-1998, pjesëmarrja në kompeticion iu lejua edhe nënkampionëve të tetë kampionateve më të mira kontinentale dhe më pas pësoi ndryshime të vogla në formulë, deri në atë aktuale.


“Libri i artë” i Ligës së Kampionëve

 

Renditja e klubeve fitues

 

Renditja si kombësive (federatave)

Leave A Comment